Autófóliázás

A mai korszerű autógyártás az alkalmazott üvegek minőségében is sokat fejlődött, de határozottan kijelenthetjük, hogy a LLumar autófólia segítségével még tökéletesebb, minden igényt kielégítő változatok is kialakíthatóak. A LLumar autófólia stratégiája, hogy minden kategóriában a legjobb ár-érték arányú autófólia terméket biztosítsa megrendelői részére. A LLumar autófólia minden típusa a legkorszerűbb szabadalommal védett mélyszínezési eljárással készült alapanyagokat tartalmazza. Ez biztosítja, hogy színtartóságukra is legkevesebb 7 év garanciát vállal a gyártó Eastman Chemical Company.

LLumar ATC sorozat

Mélyszínezett autófólia elsősorban design jelleggel, mérsékelt hővédelemmel. Több színárnyalatban elérhetők, 7 év garanciával.

LLumar ATR sorozat

Fémet tartalmazó autófóliak jó hővédelemmel, különböző sötétségben, 10 év garanciával.

LLumar IRX sorozat

Kerámia alapú autófólia, kimagasló hővédelemmel, nem befolyásolják a rádiós berendezések működését. 12 év garancia .

Műhelyünkben végzett autófólia felszerelésnél a megrendelő igényét figyelembe véve, lehetőség szerint az autó megbontása nélkül végezzük a munkát. Az autófólia felszerelést a jogszabályi előírásoknak megfelelően végezzük és erről a megrendelőnek plasztikkártyás műbizonylatot állítunk ki.

Az autófólia alapanyaga víztiszta poliészter, ami különböző színezési, fémszórási és laminálási eljárásokon megy keresztül annak függvényében, hogy milyen funkcióra kerül felhasználásra az adott autófólia termék. Ez lehet akár hő elleni védelem, üvegtörés és biztonság védelem, belátás elleni védelem, UV szűrés, vagy egyszerűen csak az autó megjelenésének megváltoztatása.

Néhány a legkiemelkedőbb előnyök közül, amire jó lehet az autófólia, amennyiben minőségi terméket választunk, mint a LLumar autófólia:

  • A nyári autózás során az üvegfelületeken keresztül is erősen tűz a Nap és égető hatása lehet, ez igen kellemetlen érzés. Ha autófólia kerül az ablakra, akkor ez az égető érzés megszüntethető és az utazás is komfortosabb lehet.
  • Az autófólia segítségével csökkenthető a bejutó fény, így kellemesebb körülményeket biztosíthatunk a szemnek, hasonlóan, mintha napszemüveget vennénk fel.
  • Az autófólia nem csak a Nap tűző, égető hatását tompítja, de ezáltal az autó belseje is nehezebben melegszik fel, ami csökkenti a légkondicionáló terhelését vagy akár a bekapcsolására is csak kevesebbszer ad okot. Ezzel energiát is megtakaríthatunk.
  • A magas hőmérséklet akár fáradságot is okozhat, ami lassítja a reakcióidőt, de ha az autófólia segítségével a hőmérsékletet csökkentjük, ez elkerülhető és az utazás biztonságosabbá válik.
  • A LLumar autófólia termékek minimum 99%-ban kiszűrik az UV sugarakat, ezzel csökkentik az autó belsejének elöregedését, valamint védelmet nyújtanak bőrünknek is. Normál esetben az autóüvegek csak részben szűrik az UV sugarakat, így a hatásos védelem az lenne, ha napközben az autóban is fényvédő krémeket használnánk. Ez nem igazán kényelmes megoldás, de az autófólia segít az UV kiszűrésében.
  • Az UV szűrés különösen fontos kisgyermekes családok esetén, mivel a gyermekek bőre és szeme is sokkal érzékenyebb az UV sugarakra és azok káros hatása is hamarabb jelentkezhet náluk!
  • Biztonsági autófólia használatával nehezíthetjük az autó tolvajok feladatát, mivel így az üvegek jelentősen ellenállóbbak lesznek egy szándékos behatolás esetén. („Biztonsági autófólia törésteszt videó”).
  • Egy baleset esetén a biztonsági autófólia a széttört üveget egybetartja, így a repülő szilánkok nem okoznak további sérüléseket. („Biztonsági autófólia DEKRA törésteszt videó”)